Κρίσιμη η περίοδος μέχρι τις 30 Ιουνίου για τον ΆΡΗ!

Μετά το διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ στο οποίο μεταξύ άλλων αποφασίστηκαν και τα κριτήρια συμμετοχής στο πρωτάθλημα για την σεζόν 2020-2021, προκύπτουν δύο πολύ κρίσιμες ημερομηνίες για τους κίτρινους της Θεσσαλονίκης. Αυτές είναι η 30η Ιουνίου και 1η  Ιανουαρίου. Το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ πήρε κρίσιμες αποφάσεις όσον αφορά την αξιοπιστία και την φερεγγυότητα του πρωταθλήματος της Α1 Κατηγορίας. Σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να εισηγηθεί προς το Υπουργείο Αθλητισμού και την ΕΟΚ, να υπάρξουν τροποποιήσεις του νόμου και των κανονισμών που αφορούν το μπάσκετ. Τα μέλη του ΕΣΑΚΕ, πιστεύουν ότι με αυτές τις τροποποιήσεις θα εξασφαλίσουν την αξιοπιστία και την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος της επόμενης σεζόν.

Συγκεκριμένα αποφάσισαν να συσταθεί επιτροπή αδειοδότησης των ΚΑΕ για το πρωτάθλημα, ώστε να διαπιστώνεται αν η κάθε ομάδα πληροί τις προϋποθέσεις που χρειάζονται για να λάβει μέρος στην Λίγκα. Την οριστική απόφαση όμως για το αν τελικά συμμετέχει ή όχι στο πρωτάθλημα, θα την λαμβάνει το Διοικητικό Συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής. Επί της ουσίας η επιτροπή θα κάνει την εισήγηση στην διοργανώτρια αρχή, για το αν πρέπει ή όχι να επιτρέψει στην ομάδα να συμμετέχει στο πρωτάθλημα. Να αναφέρουμε σ’ αυτό το σημείο, ότι η επιτροπή θα απαρτίζεται από τρία μέλη, τα οποία θα είναι ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, ένα μέλος με τουλάχιστον 5ετή παρουσία στην Ένωση και ένας ορκωτός λογιστής. Αυτή η διαδικασία σύμφωνα με την απόφαση του ΕΣΑΚΕ, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Μια άλλη σημαντική αλλαγή που προέκυψε από το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ, είναι το ύψος της εγγυητικής. Από 60.000 ευρώ ανεβαίνει στα 200.000 ευρώ. Ποσό το οποίο θα είναι η εγγυητική καλής εκτέλεσης. Χρήματα τα οποία θα κατατίθενται σε λογαριασμό του ΕΣΑΚΕ, τα οποία οι ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να τα πάρουν την 1η Ιανουαρίου. Επίσης αποφασίστηκε το κατώτατο όριο προϋπολογισμού να είναι τα 800.000 ευρώ, εξόφληση όλων των χρεών της προηγούμενης σεζόν, συγκεκριμένες προδιαγραφές εγκαταστάσεων στα γήπεδα με ελάχιστη χωρητικότητα τις 1.200 θέσεις και υπαγωγή των παρατηρητών διαιτησίας στον ΕΣΑΚΕ. Θέμα στο οποίο ωστόσο υπήρχαν αντιδράσεις από αρκετά μέλη του ΕΣΑΚΕ. Για να προκύψουν όμως όλα αυτά χρειάζεται την ανταπόκριση του Υπουργείου Αθλητισμού και την άμεση νομοθέτησή τους.

Έτσι λοιπόν για να καταφέρει ο ΆΡΗΣ να συμμετέχει κανονικά και χωρίς προβλήματα στο πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας το 2019-2020, θα πρέπει μέχρι τις 30 Ιουνίου να έχει ολοκληρώσει τις όποιες διαδικασίες. Να έχει δηλαδή όλες τις προϋποθέσεις που χρειάζεται μια ομάδα για να πάρει την άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι όσοι ασχολούνται με τα θέματα της ΚΑΕ ΆΡΗΣ. Και πάνω απ’ όλα πρέπει να το καταλάβει ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ, Δημήτρης Γουλιέλμος που μέχρι στιγμής δεν δείχνει καμία διάθεση να διευκολύνει το έργο της διοίκησης πρωτοδικείου. Οι κίτρινοι της Θεσσαλονίκης, μπορεί να ξεμπέρδεψαν με το θέμα του υποβιβασμού όσον αφορά την βαθμολογική θέση που είχαν πριν την διακοπή του πρωταθλήματος λόγω του κορωναϊού, αλλά δεν έχουν σε καμία περίπτωση εξασφαλίσει την συμμετοχή τους.

Ένα άλλο πολύ σημαντικό θέμα που πρέπει να λύσουν επειγόντως οι άνθρωποι της ΚΑΕ, είναι αυτό της ρευστότητας. Από τη νέα αγωνιστική περίοδο, όλες οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να καταθέσουν 140.000 ευρώ επιπλέον σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν. Η ΚΑΕ ΆΡΗΣ είναι υποχρεωμένη να καταθέσει το ποσό των 200.000 ευρώ συνολικά, με το ‘καλημέρα’ της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ποσό που αυτήν τη στιγμή δεν το διαθέτει. Συνεπώς τα θέματα που πρέπει να τακτοποιηθούν και μάλιστα άμεσα, είναι πολύ σημαντικά και δυστυχώς και πολύ δύσκολα για τον αυτοκράτορα. Το ποσό των 200.000 ευρώ η ΚΑΕ ΆΡΗΣ και η κάθε ΚΑΕ, θα μπορούν να το λάβουν πίσω από τον ΕΣΑΚΕ, την 1η Ιανουαρίου, έχοντας τη δυνατότητα να το διαθέσουν όπου χρειάζεται ώστε να αντιμετωπίσουν τυχόν οικονομικές δυσκολίες έχουν προκύψει. Ωστόσο, έτσι όπως έχει η κατάσταση αυτήν τη στιγμή στα διοικητικά των κίτρινων, υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για το μέλλον.

Leave a Reply