Η ατυχία στοιχηματίζουμε πως δεν έχει προηγούμενο φέτος για την ομάδα του ΆΡΗ και τον τεχνικό του Δημήτρη Πρίφτη. Άλλα σχεδίαζε ο τεχνικός τον κίτρινων και άλλα είναι αναγκασμένος να κάνει! Με πολλές αλλαγές και πολλούς νέους παίκτες ξεκίνησε η καινούργια σεζόν για τον ΆΡΗ. Με σχεδόν όλους τους Αμερικάνους να αλλάζουν, με τον Γεωργιανό Σανικίτζε, με τον Έλληνα διεθνή Μιχάλη Τσαϊρέλη να είναι καινούρια πρόσωπα, η δουλειά του Πρίφτη θα ήταν δύσκολη από την αρχή. Με τόσους καινούριους, ο 48χρονος Έλληνας τεχνικός θα χρειαζόταν χρόνο ώστε να μοντάρει έτσι την ομάδα όπως έπρεπε, για να αποδώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα εντός αγωνιστικού χώρου.
Δεν έφταναν λοιπόν όλα αυτά, που έτσι κι αλλιώς έκαναν δύσκολο το έργο του Δημήτρη Πρίφτη, φέτος ήρθαν να κάνουν τα πράγματα πολύ πιο δύσκολα και οι πολλοί τραυματισμοί! Η φετινή κακοδαιμονία για την ομάδα του ΆΡΗ δεν έχει προηγούμενο. Οι τραυματισμοί και η ομάδα της Θεσσαλονίκης φέτος πάνε μαζί.
Πρώτος σοβαρός τραυματισμός, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στο Αλεξάνδρειο στις 8/10 με αντίπαλο τα Τρίκαλα. Δύο λεπτά πριν το τέλος και ενώ ο ΆΡΗΣ ξεκίναγε με το δεξί τις επίσημες υποχρεώσεις του στην κούρσα της κανονικής περιόδου, σε μια αμυντική προσπάθεια του Γεωργιανού Βίκτωρ Σανικίτζε να ανακόψει μια επιθετική προσπάθεια των Τρικάλων συνέβη το μοιραίο! ο Γεωργιανός παρέμεινε στο έδαφος ανήμπορος να σηκωθεί και αποχώρισε από το παρκέ υποβασταζόμενος. Από την αρχή ο τραυματισμός του φάνηκε να είναι αρκετά σοβαρός, όπως και αποδείχτηκε. Υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία όπου και επιβεβαιώθηκε η σοβαρότητα του τραυματισμού του, καθώς διαπιστώθηκε ότι υπέστη ρήξη επιγονατίδας. Ακολούθησε χειρουργική επέμβασή, με τον Γεωργιανό να μένει εκτός δράσης από 6 έως 9 μήνες. Αυτό σημαίνει ότι η χρονιά ουσιαστικά τέλειωσε για τον Βίκτορ Σανικίτζε.
Λίγες μέρες αργότερα, (23/10) στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και πάλι στο Νίκος Γκάλης, η ατυχία χτύπησε ξανά την πόρτα του ΆΡΗ. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Βασίλη Καββαδά να πέσει φαρδύς πλατύς στον αγωνιστικό χώρο, για να αποχωρίσει λίγο αργότερα για τα αποδυτήρια. Την επόμενη μέρα υποβλήθηκε στις ανάλογες εξετάσεις οι οποίες έδειξαν κάταγμα μέσης (κάταγμα εγκάρσιων αποφύσεων 01,02,03 σπονδύλων αριστερά), το οποίο θα τον κρατήσει δυο περίπου μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης.
Για να έρθει ένα μήνα και κάτι μέρες αργότερα και νέος τραυματισμός για την ομάδα του ΆΡΗ. Νέος σοβαρός τραυματισμός, γιατί αν μετρήσουμε και τους μικροτραυματισμούς και τις σύντομες απουσίες άλλων παικτών, τότε θα μιλάμε για ένα βουνό προβλήματα για τον αυτοκράτορα με το καλημέρα. Θύμα αυτή τη φορά της κακοδαιμονίας που κυνηγά τους κίτρινους, ο Αμερικάνος Έρικ Μπάκνερ. Ο σέντερ τον του ΆΡΗ τραυματίστηκε στην αναμέτρηση με την Μονακό για το Τσάμπιονς Λιγκ στις 29/11 στο Αλεξάνδρειο την έβδομη αγωνιστική. Ο Αμερικάνος αποκόμισε το πρόβλημα στις αρχές της τρίτης περιόδου σε μια επιθετική του προσπάθεια και αποχώρισε από το παρκέ σε άσχημη κατάσταση και υποβασταζόμενος. Από την αρχή ο τραυματισμός του Έρικ Μπάκνερ φάνηκε να είναι αρκετά σοβαρός δημιουργώντας νέο πονοκέφαλο στον τεχνικό της ομάδας Δημήτρη Πρίφτη. Πράγματι, η μαγνητική τομογραφία που υποβλήθει ο Αμερικάνος, έδειξε οστικό οίδημα στον αστράγαλο, κάτι που σημαίνει πως θα τον κρατήσει τουλάχιστον τρεις μήνες εκτός δράσης.
Τρίτο σοβαρό πλήγμα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης πριν καλά-καλά συμπληρωθούν δυο μήνες επίσημων υποχρεώσεων. Παίκτες στους οποίους στήριζε πολλά ο Δημήτρης Πρίφτης, καθώς αποτελούν βασικά γρανάζια της κίτρινης μηχανής. Μένει να δούμε αν προπονητικό τιμ και διοίκηση κινηθούν για την κάλυψη των κενών που άφησαν οι τραυματίες στις συγκεκριμένες θέσεις, καθώς ο ΆΡΗΣ δείχνει να έχει αγωνιστικά προβλήματα σε συγκεκριμένες θέσεις που του έχουν στερήσει νίκες μέχρι τώρα εντός και εκτός συνόρων. Το μόνο παρήγορο για τον Έλληνα τεχνικό είναι ότι ο Έλληνας διεθνής σέντερ Βασίλης Καββαδάς, άρχισε να κάνει ατομικό πρόγραμμα προπόνησης, μπαίνει σιγά-σιγά σε ρυθμούς αγωνιστικούς, κάτι που σημαίνει ότι σύντομα θα είναι σε θέση να βοηθήσει και πάλι την ομάδα του στη δύσκολη συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη.